<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hegnar om å trylle bort formuesskatten

- Vi tipper både Terje Hansen og Knut Boye tryller med egne selvangivelser, skriver redaktør Trygve Hegnar.

    Publisert 30. aug. 2006 kl. 11.34
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 116 ord

    I DN i går uttrykte professor Terje Hansen og førstemamanuensis Knut Boye ved NHH forferdelse over hvordan skatteyterne "tryller bort formuesskatten" ved å investere i næringseiendom, som for eksempel i Acta.Duoen oppfordrer til at "skattehullet" tettes ved at ligningsverdiene på næringseiendom jekkes opp. Boye viser til at regjeringen ikke vil ha ideologiske motforestillinger mot dette.- Det er trolig rett, men forslaget om å heve ligningstakstene blir ikke bedre av den grunn, skriver ansvarlig redaktør Trygve Hegnar på lederplass i Finansavisen i dag.Redaktøren peker videre på at formuesskatten teller lite i forhold til de høye gebyrene Actas kunder betaler.- Vi tipper både Hansen og Boye tryller med egne selvangivelser, skriver han videre.Les hele lederen i dagens avis.