<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Olje og fisk trakk børsen ned

Lavere olje- og laksepriser sørget for en negativ åpning på uken for hovedindeksen. Her er mer om dagens tapere og vinnere.

  Publisert 28. aug. 2006 kl. 16.39
  Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.43
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 401 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Lavere oljepriser og fall på Wall Street fredag bidro i dag til en laber stemning på Oslo Børs. Til slutt endte det på 381,85 poeng for hovedindeksen, som dermed falt 0,63 prosent. Omsetningen av verdipapirer endte på 6,3 milliarder kroner, som er over snittet på 5,83 milliarder kroner i juli, men godt under snittet på 10,2 milliarder kroner så langt i år.Ernesto har roet seg, og ser ut til å styre klar av de viktige oljeinstallasjonene i Mexicogulfen, og dette senker i ettermiddag Brent-olje for oktober-levering med 1,71 prosent til 71,46 dollar fatet.Oljekameratene Statoil og Hydro falt 1,14 og 0,89 prosent til hhv. 174 og 167 kroner, førstnevnte som dagens mest omsatte aksje. Nærmest kom Pan Fish, som slanket seg med 5,47 prosent til 6,05 kroner. ABG Sundal Collier og Carnegie dominerer stort på selgersiden - sistnevnte har i dag kuttet fiskeaksjene på børsen . En annen aksje i fokus er Petrojarl, der Teekay har gitt Prosafe konkurranse om selskapet . Petrojarl-aksjen steg 6,82 prosent til 70,50 kroner. Aksjer for 810 millioner kroner ble omsatt, dagens 3. mest omsatte foran Hydro. Prosafe falt 0,5 prosent.Bare Deepocean og CanArgo løftet seg mer enn Petrojarl i dag, hhv. 10, og syv prosent. Sistnevnte steg i påvente av brønnyheter fra Georgia . GGS er også høyt på vinnerlisten, og steg 5,41 prosent etter nye kontrakter .Ellers blant tungvekterne trakk SeaDrill ned 2,17 prosent, Frontline og Acergy var ned hhv, 1,25 og 1,71 prosent da børsen stengte. DNO falt 0,93 prosent.Blant positive tungvektere var Aker, som trakk opp 0,63 prosent, mens Telenor steg 0,31 prosent.Relativt sett var det bare Questerre og Opera Software som falt mer enn Pan Fish i dag, hhv. 7,93 og 7,38 prosent. De største vinnerne har vi vært inne på, men vi nevner også Ementor, som løftet seg 4,51 prosent til 27,80 kroner etter en ny avtale og at kjendisinvestor Tore Aksel Voldberg har vektet seg opp i selskapet.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.