<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen i strupen på Fredriksen

Investorene Jon H. Nordbrekken og Øystein Stray Spetalen, går med selskapet B2 Holding rett i strupen på sitt gamle inkassoselskap Aktiv Kapital.

    Publisert 29. aug. 2006 kl. 07.09
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord

    - Vi var med på mange store oppkjøp i Aktiv Kapital-tiden, men dette er det største jeg har vært med på, sier styreformann Jon H. Nordbrekken i B2 Holding til DN.Nordbrekken etablerte forløperen til Aktiv Kapital i 1991. Øystein Stray Spetalen kom inn som investor i 1996. Nå er det John Fredriksen som kontrollerer inkassoselskapet med en eierandel på 40 prosent.Siden 2004 har Nordbrekken brukt tid og penger på å bygge opp Bank2 og finanskonsernet B2 Holding. Og også her er Spetalen inne som stor aksjonær og styremedlem. I tillegg ansatte B2 Holding nylig den tidligere toppsjefen i Aktiv Kapital, Olav Dalen Zahl, som administrerende direktør.- Det er lett å si at dette er Aktiv Kapital om igjen, men vi mener konseptet er annerledes, sier Andreassen til avisen.Igår meldte B2 Holding at de har kjøpt det familieeide svenske selskapet Gothia Financial Group for rundt 350 millioner kroner. Med på lasset følger 470.000 gjeldskrav med en totalverdi på rundt fire milliarder kroner, skriver avisen.