<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En kule for aksjonærene i Stavanger Aftenblad

Så langt har Schibsteds iver etter å sikre Media Norge vært en kule for aksjonærene i Stvanger Aftenblad. Det kan fort endre seg.

  Publisert 18. feb. 2007 kl. 07.00
  Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 195 ord
  Scanpix / Scanpix

  Schibsteds melding til Oslo Børs før helgen forteller at meklerhuset Kaupthing har en rett til å selge 1.439.202 aksjer i Stavanger Aftenblad til Schibsted for 231,50 kroner per aksje innen utgangen av februar.Avtalen var gjort med meklerfirmaet Kaupthing slik at aksjonærene fortsatt eide aksjene og stemte for dem under generalforsamlingen. I praksis hadde Schibsted kontroll med hele 52 prosent av aksjene da avstemningen foregikk.I børsmeldingen fra Schibsted skriver konsernet at avtalen med Kaupthing vil utløse en plikt for konsernet til å kjøpe alle aksjene i Stavanger Aftenblad fordi Schibsted vil eie over 40 prosent. Alternativet er at Schibsted selger seg ned til under grensen på 40 prosent.Handelen med Kaupthing priser Stavanger Aftenblad til 1.680 millioner kroner. For fire måneder siden var avisen priset til 750 millioner. Opp 124 prosent.Da var aksjen verdt om lag 100 kroner. Handelen med Kaupthing er basert på en aksjekurs på kr 231,50. Det vil også være prisen Schibsted må betale de øvrige aksjonærene i et pliktig tilbud.Hvis konsernet i stedet forsøker å kvitte seg med aksjer som er kjøpt for 231 kroner og femti øre, er det stor sannsynlighet for at salget vil skje til en helt annen pris. (©NTB)