<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjer steg kraftig på rekordsterk Oslo Børs

Tre aksjer steg mer enn 10 prosent på nyheter mandag. Oslo Børs steg til ny rekord igjen.

  Publisert 2. juli 2007 kl. 16.30
  Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.14
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 475 ord
  1 / 1

  Det ble satt nye rekorder på Oslo Børs på den første handledagen i juli. Hovedindeksen steg 0,5 prosent til 510,81 poeng, noe som er tidenes høyeste sluttnoteringen. I løpet av den siste halvtimen nådde indeksen all time high 511,63 poeng. I første halvår steg børsen 15,4 prosent. Juni-oppgangen var på 2,4 prosent.Bestemann steg 17 prosent Det var action i flere enkeltaksjer. Simtronics var aller best med en opgang på 16,9 prosent til 4,91 kroner. Den siste måneden har aksjen steget hele 76 prosent. Selskapet meldte i dag at det fredag mottok en ordre fra Groveley Detection for oppgradering og erstatning av et gassdeteksjonssystem for BP i Storbritannia. Tidligere i ettermiddag ble det innført børspause for at børsen skulle undersøke kursutviklingenJubel etter Hagen-kjøp Steen & Strøm steg 11,6 prosent til 385 kroner. I dag ble det kjent at Stein Erik Hagen har kjøpt seg kraftig opp i selskapet. Varner og Storebrand er blant selgerne. Aksjene ble kjøpt for 397 kroner stykket. Han eier 86,56 prosent av aksjene.Exense opp på salg Exense ASA meldte i dag om en avtale med Visma Norge Holding AS om salg av Exenses softwarevirksomhet for 75 millioner kroner. Exense-aksjen steg 10,2 prosent til 6,50 kroner.Fast-rallyFast Search & Transfer endte opp 6,2 prosent til 15,40 kroner på meldingen om at selskapet skal levere sin programvare for datasøk (ESP) til Dow Jones og til et samarbeid mellom Fox Entertainment og NBC Universal.- Avtalene er gjort med to store, kjente selskap, så det er selvsagt positivt. Avtalen med Fox og NBC virker veldig spennende. Slik jeg forstår det skal de gå sammen om å legge ut innholdet sitt på en felles webside, slik som film og tv, og Fast skal da brukes til søkemotor på den siden. Det kan altså bli en stor kunde dersom den satsingen lykkes, sier analytiker Ivar Blekastad i ABG Sundal Collier til TDN Finans.Oljepris på 71 dollarPrisen på Brent-olje for levering i august faller 42 cent til 70,99 dollar fatet. Statoil falt 0,8 prosent til 182 kroner, mens Norsk Hydro steg 0,3 prosent til 228,75 kronerTaperneTre av de 10 mest omsatte aksjene falt i verdi. Forruten Statoil var det REC (ned 0,2 prosent) og DnB NOR (ned 1,6 prosent). Otrum og GGS var aller svakest med fall på fire-fem prosent.Ferieomsetning Det ble omsatt verdipapirer for 9,5 milliarder kroner. Norsk Hydro og Statoil var de eneste aksjene med milliardomsetning.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.