<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Algeta utvider forskningsprogram

Legemiddelselskapet Algeta utvider sitt forskningsprogram.

    Publisert 2. juli 2007 kl. 08.49
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 232 ord

    Algeta har inngått en samarbeidsavtale med en ikke navngitt partner som er spesialisert på behandlingsformer basert på antistoffer. Samarbeidet tar sikte på å utforske hvordan Algetas teknologi med partikler som avgir lokal radioaktiv alfastråling kan benyttes sammen med antistoffer som er aktive i forhold til kreftceller. Når det felles forskningsprosjektet er avsluttet, vil partene vurdere om resultatene kan ha en kommersiell anvendelse. Algeta har inngått en samarbeidsavtale med en ikke navngitt partner som er spesialisert på behandlingsformer basert på antistoffer. Samarbeidet tar sikte på å utforske hvordan Algetas teknologi med partikler som avgir lokal radioaktiv alfastråling kan benyttes sammen med antistoffer som er aktive i forhold til kreftceller. Når det felles forskningsprosjektet er avsluttet, vil partene vurdere om resultatene kan ha en kommersiell anvendelse. Denne utvidelsen av Algetas forskningsarbeid kommer i tillegg til samarbeidet med selskapet Affibody, som ble inngått i august 2006. Affibody utvikler partikler som oppsøker kreftceller, og samarbeider med Algeta om bruk av disse partiklene som bærere av Algetas alfastråle-teknologi. Algeta offentliggjorde også nylig en forlengelse og utvidelse av samarbeidet med Radiumhospitalet, hvor siktemålet er å utvikle nye behandlingsformer for kreft.- Vår strategi er å utvikle det potensialet vår teknologi representerer gjennom å samarbeide med selskaper som har supplerende teknologi. Vår nyeste samarbeidsavtale er viktig for oss, og vi håper at også den vil bringe oss et skritt nærmere neste generasjon kreftbehandling, sier administrerende direktør Thomas Ramdahl i Algeta.