<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det ble daytradernes store dag på Oslo Børs

Daytraderne er ikke på ferie. Det viste de tydelig i dag. Flere aksjer gikk i taket. Bestemann steg nesten 30 prosent i tung handel.

  Publisert 5. juli 2007 kl. 16.30
  Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.17
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 625 ord
  1 / 1

  Oslo Børs startet dagen med nye rekordnoteringer. På det høyeste var hovedindeksen oppe i 519,57 poeng. Sluttnoteringen ble 516,74 poeng, ned marginale 0,04 prosent.Knallsterke oljegiganter Det var først og fremst Statoil og Hydro som reddet børsen. De to aksjene steg over to prosent til henholdsvis 189 og 235,25 kroner på stigende oljepriser . Dermed kom Hydro for første gang opp i en markedsverdi på over 300 milliarder kroner. Brent-olje for levering i august er ved 16.30-tiden helt oppe i 74,11 dollar fatet, opp 1,06 dollar (1,5 prosent). Generalforsamlingen i selskapene ventes å godkjenne fusjonsforslaget for oljevirksomhetene i kveld.I dag ble det kjent at Statoil har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 6507/11-8 i utvinningstillatelse 062, som ligger rundt en kilometer nordøst for funnet 6507/11-1 Midgard, som er en del av Åsgardfeltet i Norskehavet. Det er påvist gass i brønnen.CanArgo-rally Bånn gass ble det også for CanArgo, som steg hele 27,1 prosent til 5,82 kroner etter at traderne kastet seg over aksjen igjen. CanArgo meldte i dag om et mulig betydelig gassfunn i Kumisi 1-brønnen i Georgia.-Dette er veldig viktig for selskapet. Dette er et av våre fire hovedprosjekter, og funnet er meget lovende, sier administrerende direktør i CanArgo, Vincent McDonnell, til DN Energi.Analytiker Martin Mølsæter i First Securities sier til dn.no at funnet er spennende.- Det er hyggelig. Jeg har vært kritisk til en rekke av prosjektene deres på grunn av at det har vært mye mer komplisert enn mange tror, og det har vært mye tull på dem. Men Kumisi er et eget felt, det kan være spennende. Kanskje det endelig kommer noe positivt derfra, sier han.Det ble omsatt CanArgo-aksjer for hele 175 millioner kroner.Kursrakett for andre dag på rad For andre dag på rad gikk Eitzen Maritime Services i taket. I går steg den nesten 53 prosent, mens dagens opptur var på 12,6 prosent til 4,56 kroner. På det meste var aksjen opp over 30 prosent.Selskapet bekreftet i morges kjøpet av andeler i en rekke indiske selskaper for maritime tjenester. Vederlaget er på syv millioner dollar, som betales kontant.- Selskapet er helt klart både underanalysert og undervurdert. Jeg mener fremtiden ser lovende ut og er positiv til selskapet, sier analytiker Alexandr Solovjov i Orion Securities til Finansavisen.- Jeg ser ingen fundamentale endringer i selskapet. Man kan ikke se dagens bekreftelse som reelle nyheter. Jeg tror det er daytrading og en form for spekulasjon, sier Solovjov til HegnarOnline. Han mener imidlertid at den siste bekreftelsen fungerer som en påminnelse til markedet. Innsideropsjoner har også trigget oppgangen, mener analytikeren.Pressetalsmann Tor Anne Olsen ved Oslo Børs viser også til at det daytradere som står bak handelen i Eitzen Maritime.- Verdien av gjennomsnittshandelen i går var på 40.000 kroner, som er ekstremt lavt. Dette er noe vi ser av og til i mindre aksjer, og etter noen dager faller kursen gjerne tilbake igjen, sier Olsen til dn.no.Nedtur for Stolt-Nielsen Stolt-Nielsen falt én prosent til 205,50 kroner i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse . Det er særlig advokatutgifter som drar ned resultatet.- Operasjonelt ser det bedre ut enn vi ventet, så det er ikke det som er problemet. Problemet er legal expenses, sier analytiker Anders Rosenlund i ABG Sundal Collier til Reuters. Omsetning under 10 mrd. Det ble omsatt verdipapirer for 9,9 milliarder kroner. Statoil var desidert mest omsatt; 2,3 milliarder kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.