<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jan Andreassen om utviklingen i dollarkursen

Jan Andreassen i Terra Securities tar oss med inn i krystallkulen og forteller hvordan han mener dollaren vil utvikle seg mot kronen fremover.

    Publisert 3. juli 2007 kl. 14.45
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 228 ord

    Dollaren har ikke vært svakere mot norske kroner siden begynnelsen av august 1992, da dollaren var helt nede på 5,49 mot norske kroner. I løpet av morgentimene har kursen vært helt nede i 5,80 kroner, mens siste notering er 5,82 kroner.Tidligere i dag kunne vi lese om Knut Sunde i Norsk Indstri som mener det er en fortvilet situasjon og peker på at en tredjedel av all norsk eksport er i dollar.Teknisk analyse viser også at dollaren etter alle solemerker skal svekke seg videre mot kronen og slik situasjonen ser ut i per i dag vil kursen kunne stå i 5,50 kroner ved utgangen av året.Jan Andreassen sjefsøkonom i Terra Securities tror også på en svekket dollar.- Argumentene for en svakere USD kurs er velkjente, et ikke-opprettholdbart underskudd i utenrikshandelen i USA og relativt lav økonomisk vekst. På den annen side har vi argumentene for en sterkere krone. Vi har en relativt høy rente som ikke kan begrunnes med hverken inflasjons- eller kredittrisiko, sier Andreassen og fortsetter:- Det nye med Norges Bank er at ved å annonsere en mer aggressiv pengepolitikk så reduserer de risikoen for valutaspekulanter. Derfor justerer vi våre valutakursanslag i retning av en sterkere kronekurs, avslutter Andreassen til HegnarOnline.Rente og valutarapporten fra Terra Securities for uke 26-27 viser følgende USD/NOK-estimater (alle tall ved utgangen av året):200720082009 5,53 5,48 5,37Hele rapporten fra Terra Securities finner du her.