<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hva betyr rentekuttet i USA for utviklingen på Oslo Børs?

- Dette er mer en unnskyldning til å kjøpe, enn noe annet, sier sier sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities i forbindelse med FEDs rentebeslutning.

    Publisert 19. sep. 2007 kl. 10.21
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 132 ord

    Oslo Børs stiger 2,2 prosent i kjølvannet av det overraskende store rentekuttet i USA. Kuttet ble på 50 punkter, mens mange ventet 25. Oslo Børs stiger 2,2 prosent i kjølvannet av det overraskende store rentekuttet i USA. Kuttet ble på 50 punkter, mens mange ventet 25. - Dette er mer en unnskyldning til å kjøpe, enn noe annet. Det var ingen som ikke trodde at de ikke ville senke renten. Veldig dramatisk var ikke dette, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities til Reuters om Feds rentebeslutning.Han mener dette i første omgang gjør at økte kredittspreader ikke betyr dyrere boliglån.Han er ikke sikker på hvilken effekt rentekuttet vil ha på det norske aksjemarkedet.- Det kan godt være at det roer seg, men det hadde det gjort en god del allerede, sier Hermanrud.