<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fylkesmenn krever mer penger for å dekke Terra-tap

Flere fylkesmenn mener at staten må bevilge mer penger for å dekke kommunenes tap i Terra-saken.

  Publisert 6. feb. 2008 kl. 05.36
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 164 ord
  OSLO 20071121:Fra venstre ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Amås på pressekonferansen etter møtet med Terra Securities onsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

  Kravet settes fram av flere fylkesmenn som NRK har snakket med, etter at kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa mandag lovte Terra-kommunene økonomisk hjelp dersom velferdstilbudet i kommunen blir kraftig rammet.Meltveit Kleppa nekter ifølge NRK å øke bevilgningene ytterligere til fylkesmennene, selv om fylkesmennene ikke har penger til å hjelpe kommunene.Mandag holdt ministeren døra på gløtt for at Terra-kommunene kan få ekstrabevilgninger dersom de ikke greier å opprettholde et forsvarlig tjenestetilbud over tid.- Jeg åpner døra på gløtt for å vurdere omfanget av de årlige skjønnsmidler som tildeles fylkesmennene og for at Terra-kommunene kan få en større del av denne potten. Men forutsetningen må da være at Terra-kommunene sannsynliggjør at de ikke greier å opprettholde et forsvarlig tjenestetilbud over tid, sa Meltveit Kleppa til NTB.Hun ga mandag Terra-kommunene en frist på fire år med å dekke inn tapene, og sa til NT at en mulig beslutning om å tilføre fylkesmennene ekstra skjønnsmidler ligger langt fram i tid, og vil sitte langt inne. (©NTB)Foto: Scanpix