<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Griper ikke inn mot StatoilHydros planer i Alaska

Regjeringen ser ikke noe grunnlag for å gripe inn mot StatoilHydros planer om å lete etter olje i et havområde utenfor Alaska.

    Publisert 8. feb. 2008 kl. 12.43
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord

    StatoilHydro skal lete etter olje på 16 blokker i Chukchi-havet utenfor Alaska. Miljøvernorganisasjoner er svært kritiske til at selskapet engasjerer seg i det miljøvernerne betegner som et utsatt arktisk område.I Dagsavisen fredag ba USAs største miljøvernorganisasjon, Sierra Club, regjeringen gripe inn mot StatoilHydro. Det blir avvist av statssekretær Liv Monica Stubholt (Sp) i Olje- og energidepartementet.- Regjeringen ser i dag ikke noe grunnlag for å gripe inn som eier, sier Stubholt til NTB.Hun legger vekt på at StatoilHydro har gitt klart uttrykk for at de vil gå inn i en grundig dialog med grupper som representerer miljø-, fiskeri- og urfolksinteresser.- Vi forutsetter og forventer at StatoilHydro etterlever de høye miljøkravene de har satt for egen virksomhet uansett hvor det er i verden, sier Stubholt. (©NTB)