<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søkelys på banker og forsikringsselskaper

Markedsføring av spareprodukter og helseforsikring er blant de områder Forbrukerombudet vil vise særlig stor oppmerksomhet, opplyser forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

  Publisert 5. feb. 2008 kl. 14.36
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 104 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Forbrukerombudet vil på denne måten følge opp saken som i fjor førte til at Kredittilsynet la fram en granskingsrapport, der det kom fram at bankenes såkalte garanterte spareprodukter med lånefinansiering i de fleste tilfellene hadde gitt tap eller ingen avkastning.Bjørn Erik Thon sier at Forbrukerombudet i 2008 vil følge nøye med på hvordan strukturerte spareprodukter markedsføres.- Et annet viktig felt blir forsikring, der vi i første rekke skal ta opp saker som gjelder helseforsikring og kjøpsforsikring. Mye tyder på at det gis inntrykk av at forsikringsdekningen er bedre enn den i virkeligheten er, og at folk ikke er klar over dette, sier han. (©NTB)