<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Andreassen: - Fed har gjort sitt

Nå må bankene redde seg selv, mener sjeføkonom Jan L. Andreassen i Landsbanki.

    Publisert 18. mars 2008 kl. 15.42
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 115 ord

    Ifølge sjeføkonom Jan L. Andreassen i Landsbanki har den amerikanske sentralbanken gjort det den kan. Nå blir det opp til bankene å redde seg selv.- Det viktigste er at næringen nå får skikk på seg selv. Det er en fare når sentralbanken går så heroisk inn at bankfolk utsetter nødvendige reformer, sier sjeføkonomen til NA24 Bergen.- Det bankene egentlig trenger er bedre produkter, lavere kostnader, lavere lønninger og at de kutter ut disse latterlige høye utbyttene de gir til sine egne aksjonærer, sier han.Andreassen håper fusjoner skal redde amerikanske banker fra konkurs.- Det unike nå er at dette er en finanskrise, mer enn at bedrifter går over ende og lager problemer for bankene, fortsetter han.