<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europa er ned torsdag

Et tilbakefall på Wall Street, nedgang i Asia, fortsatt finansuro og råvare-krakk sendte Europa ned i åpningen torsdag. (Oppdater 14:00)

    Publisert 20. mars 2008 kl. 12.16
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 265 ord

    German DAX er ned 1,27 prosent til 6279 poeng, mens FTSE er ned 1,07 prosent til 5486 poeng. CAC40 er ned 1,49 prosent til 4488 poeng.Den sveitsiske banken Credit Suisse meldte torsdag morgen at den trolig ikke gikk med overskudd første kvartal. Dette førte til et kursfall på Credit Suisse-aksjer på 5,5 prosent. Også aksjene til den tyske forsikringsgiganten Allianz falt torsdag.I London skulle sjefene for de største britiske bankene møte Bank of England-sjef Mervyn King torsdag, for å diskutere problemene i finansmarkedet. Onsdag bidro rykter om at finanskonsernet HBOS hadde bedt om økonomisk nødhjelp. HBOS selv avviste ryktene, og britiske finansmyndigheter etterforsker nå saken. De mistenker at spekulanter hadde spredd falske rykter for å profittere på dem.Fallet på europeiske børser kom også som følge av en usikker dag på børser i Asia. Shanghai-indeksen sank 6,5 prosent på morgenen, men tok seg opp, og endte med en oppgang på 1,1 prosent.I Hongkong falt aksjene med nesten 3,5 prosent torsdag, og endte på 21.108,22 poeng før børsen stengte for påsken.Tokyo-børsen og flere andre asiatiske børser var stengt torsdag på grunn av lokale høytider.Onsdag falt tre ledende amerikanske aksjeindekser med over 2 prosent. (©NTB)Slik gikk det på børsene i EuropaSlik går det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i Asia Slik går det på børsene i Asia.