<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter fiendtlig oppkjøp av Norske Skog

Verdien på Norske Skog er nå så lav at skog-eierne frykter et fiendtlig oppkjøp av selskapet. Skogeierne er på utkikk etter vennligsinnede allierte for å kunne blokkere et slikt scenario.

    Publisert 18. mars 2008 kl. 05.52
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 178 ord

    For et år siden var aksjekursen på 107 kroner. Og da måtte en kjøper ha bladd opp 120 milliarder kroner for å kjøpe selskapet. I dag koster aksjene bare 17 kroner stykket, og hele selskapet kan i teorien kjøpes for 3,2 milliarder kroner.- Med dagens lave børskurs er selskapet så billig at det veldig lett kan komme i spill. En interessent vil få med seg 16,5 milliarder i gjeld på kjøpet. Men verdiene for øvrig i Norske Skog ligger jo åpenbart der, sier styrelederen i Norges Skogeierforbund og Viken Skog, Helge Evju til Nationen.Med på kjøpet vil en eventuell kjøper få Norske Skogs gjeld på 16,5 milliarder kroner og det er trolig det største hinderet for at ikke noe har skjedd allerede.På mandagens oppdaterte aksjonærstatistikk fra Norske Skog var det ingen endringer blant de største aksjonærene.- Det har vært få endringer på aksjonærstatistikken i det siste. Det vitner vel om at det er utbredt skepsis til å gå tungt inn i selskapet fremdeles. Usikkerheten antas fremdeles å være stor når det gjelder selskapets framtidige utvikling, sier Evju. (©NTB)