<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uenige om ekstratimen på børsen

De største meglerhusene varsler omkamp om den vedtatte utvidelsen av åpningstiden ved Oslo Børs.

    Publisert 17. mars 2008 kl. 09.07
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 123 ord

    Fra september vil handelen med aksjer og derivater etter planen pågå til klokken 17.30, én time lenger enn i dag. Målet er å styrke konkurranseevnen, blant annet gjennom mer overlapping med handelen på USA-børsene.- Det er en unison negativ oppfatning til lengre åpningstid blant de store norske meglerhusene, sier administrerende direktør Per Broch Mathisen i Norges Fondsmeglerforbund til Dagens Næringsliv.Han frykter kvaliteten på meglertjenestene kan bli dårligere fordi tiden til forberedelser, analyser og møter utenom børsens åpningstid blir mindre.Vedtaket om utvidet åpningstid, som ble gjort av børsstyret 27. februar i år, støttes av utenlandske meglere og av nettmeglerhusene.- Det skal nok veldig mange nye argumenter til før beslutningen blir omgjort, sier Leif Teksum, styreleder ved Oslo Børs og konserndirektør i DnB NOR. (©NTB)