<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Berntsens tre aksjetips

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds plukker sine tre favoritter på Oslo Børs, deriblant aksjen "som oppfyller alle kriterier".

  Publisert 30. mai 2008 kl. 07.52
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 136 ord
  Foto: Finansavisen

  Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds er fortsatt "utelukkende positiv" til aksjemarkedet.- Det er to ting man nå bør fokusere på og det er selskapenes inntjening, som er veldig sterk selv etter tre kvartaler med støy og hvilken effekt rentekuttene i USA etter hvert vil få, sier han til Finansavisen.- Så lenge jeg kan huske har det kommet spådommer om at verdensøkonomien ikke tåler den seneste tidens oljeprisoppgang. Det er imidlertid ingen som med sikkerhet kan si når det skjer, legger Berntsen til.Analysesjefen velger seg ifølge avisen tre aksjer, to av dem har John Fredriksen som fellesnevner. Frontline og Seadril. Den siste aksjen er Orkla.- Seadrill har i lang tid vært min store favoritt. Aksjen oppfyller alle de kriteriene som er viktig for meg. Inntjeningen er god, riggmarkedet er stramt, ratene stiger og kontraktslengden øker, forklarer Berntsen.