<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Byttet side etter stort eiendomssalg

Espen Pay representerte i fjor Oslo kommune i salget av Sørenga-utstikkeren i Bjørvika. To måneder etter salget dukket han opp på eiersiden i Sørenga Utvikling som vant budkampen.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 07.26
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 168 ord
  Betaling - Foto: Scanpix

  Espen Pay representerte i fjor Oslo kommune i salget av Sørenga-utstikkeren i Bjørvika, den tidligere containerhavnen som skal forvandles til et boligområde. Prislappen endte på 940 millioner kroner. To måneder etter salget dukket Espen Pay opp på eiersiden i Sørenga Utvikling som vant budkampen, skriver Dagens Næringsliv.Scandinavian Property Dvelopment (SPDE) tapte budkampen på målstreken. Stein Haugbro frykter at personen som ledet salgsprosessen har drevet urent spill.- Jeg er sjokkert! Dette skal jo ikke være mulig. Det mildeste man kan si er at dette er uryddig, sier Stein Haugbro i SPDE til avisen.Pay legger ikke skjul på at han har kjøpt seg opp i eiendomsselskapet, som blant annet milliardæren Arne Blystad står bak, men mener alt har gått riktig for seg.- Å være en av mange deltagere i en salgsprosess kan ikke være med å avskjære muligheten for å kjøpe seg en andel i prosjektet siden. Det var heller ikke noen begrensning i mitt selskaps avtale med Hav Eiendom om senere økonomisk engasjement i Bjørvika, sier han til avisen.