<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frihandel for norsk laks

Det blir trolig frihandel for norsk laks til EU innen 21. juli.

  Publisert 29. mai 2008 kl. 08.19
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 86 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Det blir trolig frihandel for norsk laks til EU innen 21. juli, opplyser Eksportutvalget for fisk ifølge TDN Finans.Kommisjonens forslag om å fjerne minsteprisene på norsk laks fikk støtte fra et "overveldende" flertall av medlemslandene da saken ble tatt opp på et møte i EUs rådgivende antidumpingskomite.- Dette er et avgjørende steg i prosessen mot en avvikling av den snart 20 år lange laksestriden mellom Norge og EU, sier rådgiver for markedsadgang i Eksportutvalget for fisk, Harald Misje.73 prosent av Norges lakseeksport 2007 gikk til EU-markedet.