<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hurtigruten sliter - se presentasjonen her

Hurtigrutens kvartalsrapport vise at selskapets underskudd øker, nå vil selskapet selge en rekke eiendeler for å prøve å komme i pluss. Følg presentasjonen her fra klokken 14.30.

    Publisert 29. mai 2008 kl. 08.56
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 126 ord

    Hurtigruten hadde et resultat før skatt på -215 millioner kroner, dette er 77 millioner kroner mer i minus enn samme tid i fjor da resultatet før skatt var på 138 millioner kroner.Selskapet peker på at det vil kreve både tid og ressurser å oppnå tilfredsstillende lønnsomhet. Høy drivstoffpris, stigende renter og en sterk norsk valuta har økt utfordringen for selskapet.Vinterturismen økte i første kvartal noe som er et lyspunkt for rederiet, men påpeker samtidig at internasjonal finansuro kan få negative konsekvenser.Hurtigruten forbereder nå et mulig salg av ferger, hurtigbåter og bussvirksomhet, og kanskje også et av Hurtigruteskipene fra 1990-generasjonen, skriver selskapet i førstekvartalsrapporten.- Vi ser en tendens til utflating i veksten innen cruisereiser, står det i rapporten.Les hele rapporten her Følg presentasjonen live her fra klokken 14.30.