<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hvilke rigger blir tatt ut i streik?

Fredag blir det klart hvilke offshorerigger det først skal varsles streik for etter at forhandlingene mellom Norges Rederiforbund og de tre arbeidstakerorganisasjonene IE, Safe og DSO brøt sammen torsdag.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 06.54
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 121 ord
  Foto: Finansavisen

  Meklingen er ventet å starte i siste halvdel av juni. Hvis den ikke fører fram, blir det streik på flyttbare offshoreinstallasjoner i Nordsjøen.- Vi ser for oss at tre-fire rigger blir tatt ut i første omgang, med en rask opptrapping, sier forbundssekretær Jørn Erik Bøe i Industri Energi (IE) til Dagens Næringsliv.Han opplyser at streikeuttaket skjer i samarbeid med Safe og De Samarbeidende Organisasjoner (DSO). DSO forhandler for medlemmer i Det norske maskinistforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.Riggoppgjøret berører mer enn 6.000 ansatte på flyttbare offshoreinstallasjoner og borepersonell på faste installasjoner.Stridsspørsmålene handler om lønn og et krav fra Rederiforbundet om gjeninnføring av to uker på jobb og tre uker fri. I dag er avtalefestet arbeidstid to uker på og fire uker fri. (©NTB)