<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Matministeren med lønnsjubel

Minister Riis-Johansen gir seg selv en saftig lønnsøkning.

  Publisert 28. mai 2008 kl. 10.57
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  Foto: Scanpix

  Årets landsbruksoppgjør er i havn og den rekordstore sluttrammen ble på hele 1,9 milliarder kroner. For å stimulere til økt kjøtt- og melkeproduksjon går 1,5 milliarder av oppgjøret til økt pristilskudd for bøndenes råvarer. Dette fører til at bonden Terje Riis-Johansen faktisk får et saftig lønnshopp av seg selv - ministeren Riis-Johansen, skriver VG.Riis-Johansen-familien driver nemlig med nøyaktig slik drift som skal premieres som følge av det ferske oppgjøret. Lommeboken til ministeren vil ese ut med 107.000 kroner på grunn av de endrede tilskuddsreglene, og selv om flere nå er kritiske til oppgjøret, mener Riis-Johansen at det hele er slik det bør være.- Vi har drevet gård på samme måte i 40 år, så det er ikke endret noe i driften, annet enn av produksjonen er større. Som landbruksminister syns jeg det er viktig å stimulere til økt kjøtt- og melkeprodusjon, sier Riis-Johansen.Regningen for oppgjøret, og får Riis-Johansens saftige lønnshopp, er det du som forbruker og kjøper av landbruksvarer som må betale.