<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs surfer på oljebølge

En oljemygg ligger 20 prosent opp fra åpningsprisen, mens andre oljemygg er opp over ti prosent, og både StatoilHydro og Yara har en knalldag på børsen. Klatrer indeksen forbi 500-tallet i dag?

    Publisert 29. mai 2008 kl. 10.45
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.49
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 412 ord

    Hovedindeksen er opp 1,26 prosent . Den står nå like under 500-grensen på 498,73 poeng. Ser vi 500-tallet i dagens handel?De mest omsatte StatoilHydro hoppet markant i åpningsminuttene, da oljesektoren i USA og Asia viste positive tegn, samt en oppgang på oljeprisen siden Oslo Børs stengte onsdag. StatoilHydro er opp 2,22 prosent, mens REC faller tilbake hele 3,7 prosent da Merrill Lynch nedgraderer aksjen fra nøytral til salg. Tyskland skal kutte subsider til solarselskapene mer enn tidligere ventet, melder TDN Finans.Yara hopper hele 2,71 prosent, da råvaresektoren i Asia og USA viste muskler i går. Basic Materials hoppet i overkant av to prosent på Wall Street i går. SeaDrill fortsetter oppgangen, opp 1,52 prosent, mens Golden Ocean trosser salgsanbefalingene på selskapet og er opp 2,27 prosent. Jinhui er opp 3,91 prosent etter flere meglerhus anbefaler kjøp av aksjen på høyt kursmål.Vinnere og tapereIkke uventet er InterOil vinneren i torsdagens handel, aksjen er opp nære 20 prosent etter gode nyheter fra deres oljegjenvinningskampanje i Columbia. Selskapet leverer tall i brønnene som er langt over estimatene.Transeuro stiger 11,60 prosent på meget lavt volum, mens Questerre er opp over 10 prosent. NattoPharma er opp 12,69 prosent, mens Funcom henter seg noe inn, og surfer 50 kroner-merket igjen. Aksjen stiger 3,96 prosent til 49,90 kroner.USA og AsiaGode amerikanske nøkkeltall presser Oslo Børs opp. Asia ble påvirket av disse tallene, der både olje og råvarer viste sin styrke.Dow Jones steg med 50 poeng - 0,40 prosent til 12.598 poeng. Nasdaq steg også, opp 0,22 prosent, mens S&P 500 la på seg 0,41 prosent.Den brede Asia-indeksen S&P Asia 50 er opp 1,13 prosent, men Topix i Japan er opp 1,9 prosent. Nikkei i Tokyo stiger 2,48 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 0,37 prosent. I Kina er det mindre positivt, der CSI er ned 1,06 prosent, mens både Australia og New Zealand er opp sålangt i torsdagens handel.Oljen Et fat nordsjøolje med levering i juli omsettes i skrivende stund for 129,87 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 130,29 dollar fatet.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.