<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjetipsene på en "billig børs"

Marius Mikalsen i Sparebanken Nord-Norge Securities mener Oslo Børs er billig, og anbefaler disse aksjene.

  Publisert 9. juli 2008 kl. 06.49
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  Foto: Scanpix

  - Det er veldig vanskelig å spå børsutviklingen i det korte bildet når markedet er så turbulent, men jeg føler at det er god risk/reward etter fallet vi har sett siden slutten av mai. I USA har vi et tungt makroklima med fall i boligpriser, økende arbeidsledighet og skeptiske konsumenter. Samtidig hindrer bekymring om inflasjon at sentralbankene ikke kan bruke renten som våpen, sier Mikalsen til Finansavisen.Han anbefaler investorer å kjøpe disse aksjene:- StatoilHydro- Telenor- Yara- NONG- MING- ROGGDerimot råder Mikalsen investorer å holde seg borte fra flyaksjer."Billig"- Ser vi på Oslo Børs så har vi i den siste tiden sett en ytterligere økning i de fleste råvareprisene samtidig som selskapene har falt i verdi. Oslo Børs prises nå bare til 10 ganger inntjeningen, mens vi for noen måneder priset den til 12 ganger inntjeningen. Ser man historisk på det så har det tidligere lønt seg å kjøpe når prisingen har kommet på disse nivåene, sier han.