<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arne Fredly om biler, Jan Thomas og oljeprisen

- Jeg er ingen spåkone, men tror vi er inne i en vedvarende energikrise, sier investor Arne Fredly, som mener vi helt klart er over konjunkturtoppen.

  Publisert 12. juli 2008 kl. 09.19
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.41
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 268 ord
  Foto: Scanpix

  I Finansavisens sommerintervju går det frem at Arne Fredly syns det er greit at finansministeren styrer økonomien, så lenge Jan Thomas har kontroll på folkets klesvaner. Her er noen av spørsmålene med investorens svar.Bil- og båtsalget i Norge svikter litt. Er Norge over konjunkturtoppen? Og hvor mange biler og båter har du?- Mange er avventende og kanskje også litt skremt av de mange renteøkningene. Vi er helt klart over konjunkturtoppen, men det er også mye psykologi inne i bildet. For det er vel neppe slik at alle som drømte om ny bil eller båt i fjor, plutselig har fått veldig mye dårligere råd i år. Mine transportbehov er dekket ved at jeg har tilgang til en liten båt, en litt større båt, en scooter, noen sportsbiler (som jeg kjøper og selger hele tiden), en familiebil og en F1-Ferrari.Hvem er Norges mektigste person? Og hvem bør det være?- Makten er heldigvis nokså jevnt fordelt i Norge, og spørsmålet er derfor for åpent til å kunne besvares med ett navn. Det kommer jo helt an på hvilken type makt vi snakker om. For eksempel regner jeg det som sikkert at finansministeren har større innflytelse på norsk økonomi enn moteguruen Jan Thomas, og motsatt er det lykkeligvis lite som tyder på at Kristin Halvorsen er i posisjon til å påvirke nordmenns utseende og klesvaner. Slik bør det nok også være.Fortell norske investorer og bileiere hva oljeprisen (lettoljen) vil stå i ved årsskiftet.- Jeg er ingen spåkone, men tror vi er inne i en vedvarende energikrise og at oljeprisen kommer til å ligge svært høyt i lang tid, sier Fredly, ifølge Finansavisen.