<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsjubel i Europa

Optimistene er i førersetet på de europeiske børsene. London stiger to prosent, og vinneren der er opp over 50 prosent.

  Publisert 14. juli 2008 kl. 12.18
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 88 ord
  Foto: HegnarOnline

  Europeiske børser opplever en hyggelig start på uken mandag, og investorene lar seg oppmuntre av amerikanske myndigheters plan for å redde de skadeskutte bankene Fannie Mae og Freddie Mac.I tillegg er det mye aktivitet på fusjons- og oppkjøpsfronten. I bryggeribransjen har belgiske InBev Budweiser-produsenten kjøpt Anheuser-Busch, mens den spanske banken Santander har lagt frem tilbud om å kjøpe engelske Alliance & Leicester. Sistnevnte stiger over 50 prosent på London-børsen.Britiske FTSE 100 er opp nesten to prosent, tyske DAX rundt 1,25 prosent, mens franske CAC 40 avanserer 1,6 prosent.