<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kredittilsynet vil granske Hydro etter aksjesmell

Hydro-aksjen stupte 13,07 prosent etter varsel om svake kvartalsresultater mandag. Nå vil Kredittilsynet gjennomgå transaksjonene i aksjen i forkant av varselet.

  Publisert 15. juli 2008 kl. 06.40
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 117 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Hydro-kursen har ikke falt så kraftig siden 1987. Varselet om et driftsresultat på hele 400 millioner kroner lavere enn forventet, rystet børsen. Det overraskende resultatet, samt store svingninger i aksjekursen den siste tiden, gjør at Hydro har tiltrukket seg Kredittilsynets oppmerksomhet.- Vi vil se på transaksjonene i aksjen i forkant av resultatvarselet. Vi ser det har vært store kursbevegelser. Da er det naturlig at vi sjekker hvem som har handlet, sier spesialrådgiver Tore Lindstad i tilsynet til Dagens Næringsliv.Dette blir andre gang på et halvt år tilsynet gransker aksjehandler i Hydro.I fjor var selskapet under lupen for omfattende lekkasjer av regnskapstall. Fjerdekvartalstallene for 2006 var kommet utenforstående i hende en uke før resultatet skulle legges fram. (©NTB)