<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus om valutamarkedet

Finansuro og prisrally på olje har svekket den amerikanske dollaren, fastslår meglerhus. Her er de siste krysningene i valutamarkedet.

    Publisert 14. juli 2008 kl. 09.01
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord

    Finansuro og frykt for ytterligere nedskrivninger i banksektoren preget markedet fredag, rapporterer DnB NOR Markets i dagens morgenrapport.- I valutamarkedene bidro uroen til en svakere dollar. Nedgangen i dollarkursen ble ytterligere forsterket av en markant oppgang i oljeprisen fredag. Siden forrige rapport har dollaren svekket seg 0,8 prosent mot euro. Søndagens nyheter har så langt bidratt til å roe markedene og dollaren har styrket seg noe i natt. Valutakrysset omsettes i morgentimene omkring 1,591. Oljeprisoppgangen resulterte derimot ikke i en sterkere krone. Årsaken til dette kan være at økt uro og risikoaversjon samtidig trekker kronen i motsatt retning, skriver meglerhuset.Den norske kronen har svekket seg 0,2 prosent mot euro siden fredag morgen.- Uroen i markedene preget flere valutaer fredag. Den trygge havnen i valutamarkedet, sveitser franc, stryket seg noe. Samtidig bidro økt risikoaversjon til en reversering av carry trades og en sterkere JPY, heter det videre.Her er de siste krysningene i valutamarkedet: USDNOK 5,08 EURUSD 1,5888 EURNOK 8,07 GBPNOK 10,08Følg valutamarkedet her.