<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs raser

Uttalelser fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke forsterker det allerede kraftige fallet på Oslo Børs. (Oppdatert 16.24)

  Publisert 15. juli 2008 kl. 16.05
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 114 ord
  Sentralbanksjef i USA, Ben Bernanke - Foto: Scanpix

  Oslo Børs faller til dagsverste, noe som betyr at hovedindeksen er ned brutale 3,7 prosent til 408,12 poeng. (Klokken 16.24 er fallet på 3,9 prosent ) Nedturen forsterket seg ved 16-tiden etter uttalelser fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke i Konressen.. Han uttalte blant annet at oppsiderisikoen for inflasjonen er blitt intensivert i løpet av den seneste tiden. Inflasjonsutsiktene er uvanlig usikre på bakgrunn av økte råvarepriser, uttalte han ifølge Reuters.Sentralbanksjefen ser betydelig nedsiderisiko for vekstutsiktene.Bernanke uttalte også at mange finansmarkeder og finansinstitusjoner er under betydelig press. Videre da han at et svakere boligmarked, strammere kredittmarked og økte oljepriser truer amerikansk økonomi.Les hele redegjørelsen her.Vi kommer tilbake med mer informasjon i vår børskommentar etter børsslutt.