<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs raste gjennom teknisk støttenivå

Børsgiganten Norsk Hydro sjokkerte markedet med sitt resultatvarsel. Oslo Børs startet børsuken med å rase gjennom et teknisk støttenivå. Dagens børskommentar får du her.

  Publisert 14. juli 2008 kl. 16.57
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.43
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 490 ord
  Foto: iStockPhoto / Scanpix / HegnarOnline

  Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 2,02 prosent før den sluttet på 423,89 poeng. Det ble omsatt aksjer for 7,8 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, har gått opp 0,50 prosent og står nå i 145,21 dollar.I dagens morgenrapport fra Investtech hadde analytikeren en teknisk analyse av hovedindeksen på Oslo Børs. - På kort sikt tester indeksen støtten ved 430-440 poeng, noe som bør gi en reaksjon opp. Etablerte noteringer under dette nivået vil være et salgssignal, sier analytikeren.Norsk Hydro sendte i morges ut et resultatvarsel. Selskapet venter å rapportere et underliggende driftsresultat på om lag 1,6 milliarder kroner for andre kvartal. Nyheten førte i dag til et kursfall på 13,07 prosent.På tross av en høyere aluminiumpris i kvartalet, oppleverer forretningsområdet Aluminium Metall betydelige kostnadsøkninger. Kostnadsøkningene er relatert til aluminapriser, frakt av alumina, petroleumskoks og andre kostnader.- Det Hydro sier er at de har høyere kostnader enn vi analytikere regnet med. De varsler i praksis varige kostnadsøkninger, og det er det som driver ned aksjen i dag, sier analytiker Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier til E24.- Hydro-aksjen gikk veldig mye opp forrige uke, og at fallet var såpass stort nå var ikke uventet med tanke på resultatvarselet, sier analytiker Anne Gjøen i Handelsbanken til E24.Verdien på børslokomotivet StatoilHydro ble redusert med 2,77 prosent.Finansavisen kan fortelle at meglerhuset ABG Sundal Collier har nedjustert Funcom-aksjen fra "trading buy" til "hold". Meglerhuset er skeptisk til Conans levetid. Funcom-aksjen falt i dag 5,71 prosent.I dag har det blitt kjent at Audun Røneid (51) er ansatt som ny konserndirektør for økonomi og finans (CFO) i Norske Skog. Røneid kommer fra stillingen som CFO i Davie Yards Inc. i Canada. Nyheten greide ikke å forhindre at aksjen falt 5,69 prosent.Tandberg Data ble dagens suverene vinner, med en kursoppgang på hele 22,42 prosent. Tidligere i dag ble det innført børspause for å undersøke kursutviklingen, uten at det kom frem noe nytt.Canadian Solar opplyste i dag at selskapet venter en nettoomsetning på 210-214 millioner dollar i andre kvartal 2008. Ifølge TDN Finans har tidligere guiding vært på 185-190 millioner dollar. Nyheten løftet REC-aksjen 2,83 prosent.International Gold Exploration venter å starte testgruvedrift på Luxinge, Angola. Første produksjon er ventet til november 2008, og kostnader i utviklingsfasen er ventet til å ligge på rundt 30 millioner kroner. IGE-aksjen klatret i dag 1,90 prosent.Etter børsens stengetid la Tandberg frem sine tall for årets andre kvartal. Teknologiselskapet omsatte for 194,9 millioner dollar, mot 143,8 millioner dollar for et år siden. Driftsresultatet endte på 41,2 millioner dollar, mot 33,3 millioner dollar i samme periode i fjor. Resultat før skatt ble på 40,7 millioner dollar, mot 32,2 millioner dollar i andre kvartal 2007.Ifølge TDN Finans var det ventet en omsetning på 189,7 millioner dollar, et driftsresultat på 40,5 millioner dollar og et resultat før skatt på 40,8 millioner dollar. Verdien på Tandberg økte i dag med 2,56 prosent.Se kvartalspresentasjonen LIVE her klokken 17.00. Kvartalsrapporten finner du her.