<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prisveksten i USA sender børsen ned igjen

Hovedindeksen på Oslo Børs hentet inn litt av det tapte, men så kom konsumpristallene fra USA. Yara tynger, mens REC er et lyspunkt (oppdatert 14.45).

    Publisert 16. juli 2008 kl. 14.30
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.46
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 288 ord

    Etter å ha vært ned 0,4 prosent ved lunsjtider, falt hovedindeksen ytterligere utover ettermiddagen og nådde dagsverste på 402,14 poeng. Men den siste halvtimen har det tatt seg opp litt, og indeksen står nå i 404,55, som likevel er ned 0,8 prosent.Bakgrunnen for det lille oppsvinget er nok den amerikanske bankgiganten Wells Fargo, som la frem bedre tall enn forventet. Tallene snudde amerikanske futures fra minus til pluss, og flere europeiske børser tipper nå også over i positivt terreng.Siste: Konsumprisene i USA steg mer enn ventet i juni, viser tall lagt frem 14.30 norsk tid. Og europeiske børser reagerer ned. Hovedindeksen står nå i 403,21 poeng, som er ned 1,1 prosent. Alle Europa-børsene er ned. Britiske FTSE 100 er blant dem som faller mest, i øyeblikket med rundt 1,6 prosent.Her hjemme får Yara svi mest blant tungvekterne, og er nå ned 6,14 prosent til 359,50 kroner. Analytikerne skjønner ikke helt hvorfor aksjen faller slik etter gårsdagens rekordtall i 2. kvartal. Ellers faller Tandberg 4,25 prosent etter sine tall i går.Blant lyspunktene er Sevan Marine og REC, som avanserer hhv. 4,13 og 3,13 prosent.Det er så langt omsatt aksjer for 6,1 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, fortsetter nedturen fra i går, og står i 137,20 dollar fatet, ned 1,55 dollar fatet. StatoilHydro er opp 0,12 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.