<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordsterkt kvartal for Yara

Yara legger frem tall og rapporterer om sitt sterkeste kvartal så langt med videre marginøkning.

  Publisert 15. juli 2008 kl. 08.09
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  Tidligere konsernsjef i Yara,Thorleif Enger. Foto: Finansavisen

  Yara International ASA rapporterer sitt sterkeste kvartalsresultat hittil, hovedsakelig drevet av en sterk etterspørsel som øker marginene for urea, nitrater og NPK.Yara fikk et resultat før skatt på 5.829 millioner kroner i andre kvartal 2008, sammenlignet med 1.870 millioner kroner i samme periode året før. På forhånd var det i gjennomsnitt ventet et resultat før skatt på 5.198 millioner kroner, ifølge gjennomsnittet av estimater hentet inn av SME Direkt for TDN Finans.Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var 6.300 millioner kroner, mot 2.222 millioner kroner i samme periode i fjor. EBITDA var ventet til 5.691 millioner kroner. Nettoresultatet ble 4.415 millioner kroner, mot 1.422 millioner kroner året før, mot ventet 3.924 millioner kroner.EBITDA eksklusive spesielle poster var 5.619 millioner kroner, mot 2.243 millioner kroner i tilsvarende periode året før.- Det er med stor glede jeg rapporterer Yaras sterkeste kvartalsresultat hittil. Siden børsnoteringen i mars 2004 har Yara levert 18 kvartal på rad med høyere inntjening enn kapitalkostnaden. Forbedringen dette kvartalet er hovedsakelig drevet av sterk etterspørsel som har gitt høyere gjødselpriser, bare delvis motsvart av økte råmaterialkostnader, sier konsernsjef Thorleif Enger i Yara International ASA.Rapporten her.