<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skagen med sterk vekst i Sverige

Fondsforvalteren Skagen vokser i Sverige, mens konkurrentene blir mindre.

  Publisert 10. juli 2008 kl. 13.14
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  Foto: Scanpix

  - Uro i finansmarkedene er noe fondssparer må leve med. Dette ser våre utenlandske kunder ut til å ha forstått. Et langsiktig tidsperspektiv på minimum fem år, vil i de fleste tilfeller historisk sett, gi bedre avkastning for aksjefond enn andre aktivaklasser, sier administrerende direktør Harald Espedal i Skagen Fondene i en pressemelding.Solid i SverigeNettotegningen i Skagen utgjorde to milliarder kroner, samtidig som resten av det svenske aksjefondsmarkedet har en nettoinnløsing på 14,4 milliarder kroner. Det viser tall fra Fondbolagens Förening fra januar til og med mai, ifølge Skagen.- Det er kjekt å se at vi gjør det bra i et marked som er sterkt konkurranseutsatt. Det er ikke et mål i seg selv å være størst, men tallene fra Sverige viser at stadig flere kunder i de siste par årene, har foretrukket Skagen blant flere tusen fond, sier Espedal.