<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Spar i aksjer eller aksjefond

Verdipapirfondenes forening mener det er tankevekkende at nordmenn ikke sparer mer i fond og aksjer, selv i urolige tider.

  Publisert 10. juli 2008 kl. 12.15
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  Foto: Scanpix

  Første halvår i 2008 har norske fondskunder nettinnløst aksjefond for 3,4 milliarder kroner, mens fra 2003 til i dag har 13 milliarder kroner blitt nettoinnløst.Dette kom frem på et pressemøte hvor Verdipapirfondenes forening snakket om fondsstatistikk for juni og 1. halvår 2008, kredittilsynets opprydding innen finansrådgivning positivt for norske sparere og norsk fondsbransje og råd til aksjefondssparere i urolige børstider.Finansrådgivning- Finansrådgivningen har vært rettet mot andre typer spareprodukter. De har vært mer opptatt av raffinert kost som passer på lørdagskvelden fremfor god finansiell hverdagskost, sa Lasse Ruud på møtet, ifølge DN.Kredittilsynet ønsker å sikre høyere kvalitet på den finansielle rådgivningen, og VFF råder derfor til sparing i aksjefond.- Resultatet av dette arbeidet vil trolig bli at nordmenn i økende grad vil bli rådet til å spare i aksjefond, fordi dette er enkle produkter med sterkt lovregulert forbrukerbeskyttelse, og som folk flest forstår risikoen i, sier Ruud.