<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sub-prime heter nå "Re-remics"

Hva gjør du når et produkt har tapt 2000 milliarder kroner? Skifter navn på det.

  Publisert 9. juli 2008 kl. 06.21
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 93 ord
  Foto: iStockPhoto

  Subprimekrisen har kostet finanssektoren ufattelige 2000 milliarder kroner, da råtne lån ble gjort om til finansielle produkter, for så å bli solgt videre til investorer. Da lånetakerne ikke kunne betale for seg, sprakk lånebobla, og 2000 milliarder kroner forduftet.Nå har produktet fått en ny image og et nytt navn: Re-Remics.- Dette er bare en reinkarnasjon av CDOene [subprime-lån], sier investeringsdirektør Paul Colonna, som forvalter 100 milliarder dollar for GE Asset Management, til Bloomberg, ifølge Finansavisen.Hittil i år har bankene solgt CDOer for 1 milliard dollar, noe ned fra 227 milliarder dollar i fjor.