<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kreft-medisin ga resultater

Legemiddelselskapet Algeta offentliggjør data som dokumenterer at selskapets hovedprodukt har en smertelindrende effekt. En enkelt dose til pasienter med smertefull spredning av kreft til skjelettet ga resultater.

Publisert 28. aug. 2008 kl. 08.23
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
Foto: Scanpix

Legemiddelselskapet Algeta offentliggjør i dag data som dokumenterer at selskapets hovedprodukt Alpharadin har en smertelindrende effekt. Dermed har selskapet oppnådd den viktigste målsettingen med sin fase 2 smertelindringsstudie av Alpharadin. Studien viser at selv En enkelt dose til pasienter med smertefull spredning av kreft til skjelettet ga resultater.Smertelindring er viktig del av forbedret livskvalitet for pasienter med metastaser til skjelettet. Studien ga også en ytterligere bekreftelse på Alpharadins milde bivirkningsprofil og ubetydelige effekt på benmargen, noe som er svært viktig for legemidler for denne pasientgruppen, skriver selskapet i sin pressemelding.Fullstendige resultater fra smertelindringsstudien vil bli sendt inn til publisering i et vitenskapelig tidsskrift.- Det er viktig at studien dokumenterer smertelindrende effekt for Alpharadin, ettersom forbedret livskvalitet, ved siden økt overlevelse, et av de viktigste målene for behandling av pasienter med spredning av kreft til skjelettet, sier hovedutprøver for studien, professor Sten Nilsson ved Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.