<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Norske banker hadde et godt utgangspunkt

- Etter de problemer en del norske banker opplevde i etterkant av Finance Credit-saken i 2002, har Kredittilsynet lagt stor vekt på å bidra til gode systemer for å overvåke likviditetstilgangen i bankene, sier direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet.

Publisert 23. sep. 2008
Oppdatert 15. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
lead

Norske banker hadde et godt utgangspunkt med en tilfredsstillende likviditetssituasjon da falliten for Lehman Brothers utløste en forsterket uro i de internasjonale finansmarkedene, heter det i en redegjørelse Kredittilsynet sendte Finansdepartementet 22. september.Redegjørelsen omfatter både systemene for overvåking av likviditeten, utviklingen det siste året og vurderinger omkring situasjonen de siste ukene. Det er varslet en oppdatering i løpet av første halvdel av oktober.I en kommentar sier direktør Bjørn Skogstad Aamo at den omfattende uroen i internasjonale markeder den siste tiden viser hvor viktig det er at bankene har god styring med sin likviditetstilgang.- Etter de problemer en del norske banker opplevde i etterkant av Finance Credit-saken i 2002, har Kredittilsynet lagt stor vekt på å bidra til gode systemer for å overvåke likviditetstilgangen i bankene. Norske banker har forbedret sine systemer vesentlig de siste årene. Høy innskuddsdekning og vekt på langsiktig finansiering har gitt norske banker et bedre utgangspunkt for å møte finansiell uro enn i mange andre land, sier han. Fordi det kan ta tid før de internasjonale finansmarkeder blir mer normale, er det viktig at bankene også i tiden framover legger vekt på å sikre langsiktig likviditetstilgang, påpeker Skogstad Aamo i en melding.Skogstad Aamo var gjest hos HegnarOnlineTV mandag i forrige uke der bank- og finanskrisen ble grundig diskutert. Mer om det ser du ved å klikke her .På denne linken oppsummerer Kredittilsynet sine vurderinger i redegjørelsen til Finansdepartementet.