<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikerens heteste aksjetips

Analytiker Einar Strømstad i First Securities anbefaler kjøp av to aksjer og salg av én.

  Publisert 19. jan. 2009 kl. 07.08
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  Foto: Scanpix

  Analytiker Einar Strømstad i First Securities mener at selv om usikkerheten er stor nå, kan man skimte billige aksjer i solsektoren.- Jeg er nøytralt avventende til Oslo Børs på kort sikt. Markedet seiler i tåke, kartet stemmer ikke og radaren er skrudd av. Men tåken vil lette. Har man en horisont på et par år, og evne til å tåle prisfall i perioder, bør det være mulig å gjøre gode investeringer nå, sier analytikeren til avisen.- Tomra-aksjen er et bet på at verden skal resirkulere mer, og at resirkuleringen i større grad skal automatiseres og industrialiseres. Jeg rimelig sikker på at det kommer til å skje, men på kort sikt vil aksjekursen bli rammet av negative nyheter. For det første faller verdien på materialene selskapet samler inn. Dette gir store tap for den amerikanske materialvirksomheten til Tomra. Kombinert med mindre tilgang til kapital, gir det trolig også en markert etterspørselsreduksjon for industrianleggene til Tomra, sier Strømstad. Han har en kortsiktig salgsanbefaling på aksjen.REC og Orkla anbefales derimot.