<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsen opp fra dagsverste

Oslo Børs klarer ikke å stå imot fallet i oljeprisen. Hovedindeksen var ned nesten to prosent, men har hentet seg litt inn igjen nå (oppdatert 13.24).

    Publisert 19. jan. 2009 kl. 12.49
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.31
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 481 ord

    Det begynte så bra, men mandag ettermiddag peker pilene ned på Oslo Børs. Hovedindeksen står i 227,60, som er ned 1,32 prosent.Klokken 13.24 Markedet har hentet inn igjen noe av det tapte. Hovedindeksen står nå i 227,41 poeng, etter en nedtur på 1,4 prosent.StatoilHydro er ned 0,9 prosent til 121,90 kroner.Aker Solutions faller 9,3 prosent til 35,15 kroner.Yara er fortsatt et lyspunkt, og stiger i øyeblikket 2,5 prosent til 162,25 kroner.Klokken 13.00 BIldet forverrer seg. Hovedindeksen er nå ned 1,90 prosent til 226,25 poeng.Den fallende oljeprisen tynger markedet. Brent mars-olje handles for 45,48 dollar fatet, ned 2,20 dollar i dagens handel. WTI mars-olje faller 1,96 dollar fatet til 41,58 dollar.StatoilHydro trekker ned 0,8 prosent til 122 kroner.Resultatvarsel Men blant tungvekterne er det Aker Solutions som markerer seg mest negativt. Aksjen faller 10,45 prosent til 34,70 kroner på dagens resultatvarsel .- Beløpene er kanskje mindre enn folk hadde fryktet. Folk hadde kanskje fryktet en enda større sprekk på Frigg-prosjektet, sier SEB Enskilda-analytiker Terje Fatnes i en kommentar til Reuters.Norske Skog faller fire prosent, etter at konkurrenten Stora Enso i dag varsler store nedskrivninger og kutt i arbeidsstokken .Banksektoren tynger de europeiske børsene, og her hjemme faller DnB NOR 6,35 prosent til 21,70 kroner. Storebrand er ned fire prosent. På London-børsen faller eksempelvis Royal Bank of Scotland kraftig etter at banken meldte om et underskudd på langt over 200 milliarder kroner i fjor.Offshoresektoren er tung, først og fremst Songa Offshore som er ned 7,7 prosent. Acergy er ned 6,3 prosent, mens Subsea 7 faller tilbake 4,6 prosent.Kaos i TAD Taperlisten toppes av Hurtigruten Group, som er ned 15,4 prosent til 2,75 kroner. Nærmest følger boligbyggeren BWG Homes, som går tilbake 14,8 prosent.Det blåser igjen hardt rundt Tandberg Data. Styreleder Gudmundur Einarsson bekreftet overfor HegnarOnline i morges at han i helgen trakk seg som styreleder. Samtidig tyder informasjon vi sitter inne med på at selskapet er på vei inn i en ny runde med refinansiering.Handelen i aksjen ble stanset klokken 10.35, og den var da ned 12,8 prosent til 75 øre.Tandberg Storage faller 10 prosent, mens Hjellegjerde er ned 11,35 prosent.Noen få vinnere Blant de 25 mest omsatte er det bare tre aksjer som stiger. Yara er opp to prosent til 161,50 kroner, mens Golden Ocean og Atea avanserer hhv. én og 2,9 prosent.Vinnerlisten toppes av STX Europe (tidligere Aker Yards), som er opp 16,7 prosent. Eitzen Chemical er nærmest med pluss 13,3 prosent, mens Exense og Stepstone er opp hhv. 11,8 og 10 prosent.Vi kommer tilbake med mer.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.