<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsen refser Hegnar for meldingsslurv

Oslo Børs gir Finansavisen-redaktør Trygve Hegnar refs for å ha brutt flaggreglene da han solgte aksjene i Gyldendal. Nå skal Kredittilsynet vurdere om Hegnar skal straffes med bot.

  Publisert 28. jan. 2009 kl. 09.15
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 199 ord
  Trygve Hegnar - Foto: Scanpix

  - Hegnar gir inntrykk av at han kan det aller meste, men her har han trolig bommet. Dette aksjesalget skulle høyst sannsynlig vært flagget, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Dagens Næringsliv.Ifølge reglene for børsnoterte selskaper skulle salget vært flagget over Oslo Børs' informasjonssystem før børsåpning kokken 9.00 tirsdag morgen. Først klokken 14.04 tikket det en salgsmelding inn fra Hegnar-eide Periscopus. Hegnar selv har følgende forklaring på forsinkelsen:- Hvis vi har gjort en teknisk feil, beklager vi dette. Men hele Norge var kjent med dette aksjesalget i går morges klokken 9. Det sto på trykk i Finansavisen og på flere nettaviser. Dette var, i mine øyne, en helt åpen budsituasjon som alle var kjent med, sier Hegnar.Tor Arne Olsen opplyser at Oslo Børs har sendt en rapport til Kredittilsynet, som vil vurdere om aksjesalget skal ende med bot.- Riktignok har både vi og sikkert andre registrert salget i gårsdagens utgave av Finansavisen, men det fritar likevel ikke Hegnar fra verdipapirhandellovens flaggregler, sier Olsen. (©NTB)Etter fristen gikk ut meldte imidlertid Erik Must as tirsdag kl. 09:04:17 at det hadde 1.981.625 aksjer, tilsvarende 84,2 prosent av aksjene i Gyldendal ASA. Gyldendal ASA har 611 aksjonærer etter fristens utløp.