<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børskjempene sikret opptur

DnB NOR, REC, Seadrill og Norsk Hydro gjorde jobben.

    Publisert 28. jan. 2009 kl. 17.38
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.43
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 481 ord

    Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,99 prosent til 233,17 poeng. Totalt ble det kun omsatt aksjer for 5,45 milliarder kroner på Oslo Børs, hvor 128 aksjer la på seg, 67 aksjer falt i verdi og 82 forble uendret.Bad Banking Obama ryktes å være i ferd med en dannelse av en såkalt "Bad Bank", noe som vil muliggjøre normal drift i banksektoren igjen. - Slike nyheter er viktige. Det vil gjøre det mulig for bankene å starte på nytt med blanke ark, sier en aksjestrateg til Bloomberg.En bad bank er en bank styrt av et holdingselskap forsikret av staten. Flytting av dårlige lån til en bad bank øker kvaliteten på den resterende porteføljen til banken.DnB NOR-aksjen var på det meste opp godt over ti prosent, men endte opp 8,49 prosent til 23 kroner.Bad olje Prisen på et fat nordsjøolje med leveranse i mars var ved stengetid på 44,21 dollar per fat, på tross av helt grusomme nøkkeltall fra Department of Energy i USA.De amerikanske oljelagrene økte med 6,221 millioner fat til 338,9 millioner fat i forrige uke, mens det var ventet å stige med 2,9 millioner fat. Lagerbyggingen ble delvis dempet av destillatene og bensinlagrene. Les mer om disse herStatoilHydro-aksjen endte opp 0,81 prosent på Oslo Børs til 124,30 kroner.De største REC-aksjen la på seg 4,85 prosent til 71,40 kroner, Norsk Hydro steg 5,60 prosent til 26,40 kroner og Seadrill hoppet 3,89 prosent til 58,80 kroner.Aker Solutions la på seg 4,52 prosent til 34,65 kroner, mens Tandberg steg 2,90 prosent til 88,80 kroner.Repant Tirsdag skrev Repant intensjonsavtale om å kjøpe den finske pantemyggen Bevesys. For å finansiere kjøpet varsles det, i følge Finansavisen, enda en emisjon. Hvor stor er ennå ikke bestemt. Les en fullstendig analyse av denne emisjonen, som trolig forklarer hvorfor aksjen falt 23 prosent til 77 øre i dag.Marine Harvest Den Fredriksen-eide fiske-aksjen steg 15,79 prosent til 1,54 kroner. Aksjen er opp 52 prosent på en måned.- Det har vært en positivt underliggende sentiment rundt Marine Harvest siden nyttår. Det er selvfølgelig gode laksepriser som hjelper på humøret, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea, ifølge Reuters, som legger til at Marine Harvests produksjonsoppdatering etter fjerde kvartal var nøytral til positiv uten negative nyheter. Les mer herVinnere og tapere Nordic Mining steg 38,46 prosent til 90 øre, mens Eitzen Maritime Services steg 19,05 prosent til 1,25 kroner på godt kontraktsnytt .Foruten krakket i Repant, falt Scan Geophysical 13,2 prosent til 33 øre og Nordiag smeller ned 12,9 prosent til 54 øre.LES OGSÅ:Sier opp 10.000 Bremsen på for monster-bil Derfor stiger Marine Harvest Skulle svindle på børs for 4,2 mrd. Pantemyggen stikker igjenMer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.