<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykt for gigant-tap i DnB NOR. Aksjen raser

DnB NOR-aksjen er i fritt fall, og også i går raste papiret nedover på Oslo Børs. Frykt for store tap og emisjon er bakgrunnen.

  Publisert 20. jan. 2009 kl. 06.48
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR - Foto: Scanpix

  Storbanken DnB NOR er i trøbbel for tiden. Aksjen raser på Oslo Børs, og siden nyttår er kursen redusert med 25 prosent, skriver DN.Men vi kan likevel bare være vitne til begynnelsen på nedturen for banken, hvis aksjekurs nå er 20,50 kroner.DnB NOR prises nå til under 0,4 ganger av bokført kapital.- Med en kurs på 20,50 kroner aksjen, priser aksjemarkedet inn at DnB NOR vil måtte ta over fem prosent tap på sine utlån over de neste årene. Det tilsvarer 43 milliarder kroner i tap. Dersom vi får banktap i den størrelsesorden som vi fikk på begynnelsen av 1990-tallet, så har vi ennå ikke sett slutten på kursfallet i DnB NOR-aksjen, sier bankanalytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier til DN.Man må helt tilbake til høsten 1998 for å finne en tilsvarende lav aksjekurs for Norges største bank.