<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her er lyspunktene midt i den svarteste krisen

Det er ikke veldig mange av dem, og ikke greier de å skinne så sterkt at den svarteste krisen blir særlig mye lysere. Men de er der like fullt - de positive lyspunktene.

  Publisert 31. jan. 2009 kl. 10.46
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  Solen kommer frem bak skyene - Foto: N.N. / Statoil

  «Det er dessverre ikke ett lyspunkt å se», skrev Trygve Hegnar i Finansavisen sist lørdag.Det er en setning vi alle etter hvert føler vi kan slutte oss til, fastslår Gunnar Torgersen i Holberg Fondene i forbindelse med sin ukentlige grafpakke fra finans og økonomi.Denne gangen har han valgt å fokusere utelukkende på de positive signalene som det er mulig å finne.Det første han trekker frem er den ledende indikatoren på den ledende indikatoren (endring i OECDs ledende indikator siste 12 måneder minus endring i OECDs industriproduksjon siste 12 måneder) som igjen er begynt å stige.Dessuten er styrken i rentefallet som vi ser nå "nesten uten sidestykke i verdenshistorien". mener Holberg Fondene.De trekker også frem de mange gigantiske krisepakkene vi har sett den siste tiden.Det at aksjemarkedet så å si har beveget seg sidelengs i en tid der det nesten bare kommer negative nyheter, noteres også som et klart lysglimt.Holberg Fondene mener i tillegg at oppgangen man har sett for den tyske Ifo-indeksen, en tillitsindikator for bedriftene, samt for tørrbulk-indeksen Baltic Dry, også er positivt.- Til og med kronen har styrket seg i det siste, avslutter Holberg Fondene, skriver Finansavisen.