<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Ingenting her som hindrer negativ vekst

Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken Capital Markets mener den finanspolitiske stimulansen i regjeringens krisepakke er mindre enn den ser ut til. Her drar han frem ett eksempel.

  Publisert 26. jan. 2009 kl. 17.00
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 120 ord
  Foto: Finansavisen

  Regjeringen la i dag frem sin krisepakke, som er i nedre del av det forventede intervallet på 20-30 milliarder kroner.Økonomene i Handelsbanken Capital Markets er ikke imponert.- Den finanspolitiske stimulansen er mindre enn den ser ut til, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i en kommentar.Mork viser blant annet til forslaget om en konjunkturavhengig skattelette for bedriftene, et tiltak som vil koste 3,25 milliarder kroner i år.- Dette gir en likviditetseffekt, men verken nye ordre eller forbedret lønnsomhet på marginen. Således finnes heller ingen incentiver til å øke eller opprettholde produksjonen, heter det videre.Sjeføkonom skriver også at det er ingenting i krisepakken som får Handelsbanken til å justere opp sitt estimat for veksten i fastlands-BNP i 2009 på minus 0,5 prosent.