<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjempetap for Fokus-kunder

270 nordmenn taper 830 millioner kroner på fondskollaps.

  Publisert 24. jan. 2009 kl. 12.06
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 86 ord
  Foto: Scanpix

  Den nederlandske storbanken ING tvangsstenger et omstridt fond som har blitt solgt av Fokus Bank i Norge, skriver Dagens Næringsliv.Fondet spekulerte i såkalte syndikerte banklån til amerikanske industribedrifter. I Norge hadde totalt 270 kunder puttet til sammen 830 millioner kroner i fondet.- Termineringen betyr at kundene må realisere et tap, sier pressetalsmann Bjørn Langli i Fokus Bank til avisenBakgrunnen for tvangsstengningen er en såkalt selvmordsklausul i kontrakten som kundene undertegnet. Dersom kursen falt under 20 prosent av opprinnelig verdi, hadde ING rett til å avvikle fondet.