<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå bærer det nedover igjen på Oslo Børs

Oslo Børs startet dagen med et svalestup, brukte så en time på hente seg inn igjen, men sklir nå igjen ned i rød gjørme. DnB NOR sliter kraftig nok en gang, mens gruve-aksje hopper på godt nytt.

    Publisert 20. jan. 2009 kl. 11.22
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.32
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 400 ord

    Oslo Børs startet dagen med å falle så vidt under 220 poeng, men brukte så en drøy time på å hente seg inn igjen og var lenge i pluss.Nå er vi imidlertid nok en gang i rødt lende. Hovedindeksen er nå ned 1,25 prosent til 220,60 poeng - ned 2,74 poeng.Det kan nok en gang virke som om Oslo Børs spratt opp fra fall under 220-nivået. Det var nemlig ikke lenge hovedindeksen var under dette nivået.Hovedindeksen har også tidligere hatt vansker med å bryte mye ned gjennom dette.Teknisk er likevel støttene på 218 og 210 mer kritiske enn 220.StatoilHydro-aksjen omsettes for 120,40 kroner, ned 0,66 prosent.Det er så langt omsatt aksjer på Oslo Børs for 1,33 milliarder kroner.Svak olje faller kraftigIsraels inntog på Gaza-stripen bidro til å dytte oljeprisen oppover mot 50-dollar fatet, men når landets militæroperasjon var over falt det sorte gull tilbake.Og tirsdag morgen fortsetter oljeprisen å dale kraftig. Ifølge Bloomberg News er det nå en mer generell frykt for resesjon og dermed mindre etterspørsel etter olje, som senker prisen.Et fat nordsjøolje med levering i mars omsettes nå for 43,70 dollar. Det er ned 0,83 dollar eller 1,87 prosent i forhold til forrige salgsdøgn.WTI-oljen, den amerikanske lettoljen, daler så å si tilsvarende. Her er fatet med levering i mars ned 0,83 dollar eller 2,04 prosent, og omsettes akkurat nå for 39,81 dollar.Den mindre omsatte februar-kontrakten er ifølge Nymex.com ned 3,54 dollar og selges nå for 32,97 dollar per fat.Aksjer som stiger - de som daler Gruve-aksjen Intex Resources stiger 12,82 prosent til 1,76 kroner på godt nytt , og er børsvinner enn så lenge. Spørs om Celina Midelfart gikk ut av aksjen for tidlig?Hun forlot nemlig selskapet og kjøpte seg samtidig inn i Funcom. Den aksjen daler i dag.Norske Skog, BW Offshore og SAS Norge gjør det også bra. Seadrill like så.Exense og EMGS er børstaper så langt, ned 13,64 og 11,75 prosent.DnB NOR fortsetter å slite kraftig og faller nye 10,24 prosent til 18,40 kroner.Birdstep, Rocksource, Canargo og Hurtigruten er også ned.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.