<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nullrente og børsfest i USA

Finanssektoren gikk rett til himmels, mens Bernanke holdt renta i null.

  Publisert 28. jan. 2009 kl. 23.05
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.43
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 402 ord
  Foto: Scanpix

  Dow Jones endte opp 2,36 prosent til 8.375 poeng, mens S&P 500 steg 3,36 prosent, så endte Nasdaq opp 3,55 prosent.FinansfestBad BankObamas ryktes å være i ferd med en dannelse av en såkalt "Bad Bank", noe som vil muliggjøre normal drift i banksektoren igjen.- Slike nyheter er viktige. Det vil gjøre det mulig for bankene å starte på nytt med blanke ark, sier en aksjestrateg til Bloomberg.En bad bank er en bank styrt av et holdingselskap forsikret av staten. Flytting av dårlige lån til en bad bank øker kvaliteten på den resterende proteføljen til banken.JP Morgan steg 10,38 prosent på nyheten, Bank of America endte opp 13 prosent, Citigroup steg 18 prosent og HSBC steg 10 prosent.Lloyds Banking steg ufattelige 65 prosent, Royal Bank of Scotland steg 45 prosent, mens forvalteren State Street steg 31 prosent.Wells Fargo Ekslusive spesielle poster var resultatet da på 41 cent per aksje, mens det ifølge vår egen Market watch var ventet på 33 cent. Les mer om resultatene herAksjen endte opp nære 31 prosent på nyhetene.Rente Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, meldte sent onsdag kveld at de akter å holde styringsrenta lav en god stund fremover.Siden desember har renta ligget på mellom 0 og 0,25 prosent.I en kunngjøring onsdag sier sentralbanken også at den er villig til å kjøpe langsiktig statlig gjeld dersom dette vil forbedre forholdene i finanssektoren.Oljetall sjokkerte ingenDe amerikanske oljelagrene økte med 6,221 millioner fat til 338,9 millioner fat i forrige uke, mens det var ventet å stige med 2,9 millioner fat. Bensinlagrene krympet, og det samme gjorde destilatlagrene. Dette forhindret en kollaps i oljeprisen.Et fat nordsjøolje på marskontrakt omsettes ved stengetid for 44,76 dollar per fat, mens WTI-oljen omsettes for 42,24 dollar per fat.Oljeserviceindeksen (OSX) endte opp 5,25 prosent, mens oljeindeksen (XOI) steg 2,57 prosent.ExxonMobil endte opp 0,42 prosent, Royal Dutch Shell la på seg 1,31 prosent, Chevron steg 2,36 prosent, BP la på seg 0,91 prosent og Petrobras hoppet hele 9,25 prosent.Vår egen StatoilHydro endte på 18,54 dollar, som tilsvarer 124,58 kroner. Aksjen endte på 124,30 kroner på Oslo Børs.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.