<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pen sluttspurt på børsen

Det var store utslag på Oslo Børs fredag. Vinneren steg over 30 prosent, mens taperen falt over 70 prosent. Yara reddet dagen.

    Publisert 23. jan. 2009 kl. 17.34
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 631 ord

    Det var store utslag på Oslo Børs fredag. Vinneren steg over 30 prosent, mens taperen falt over 70 prosent. Dårlige selskapsnyheter tynget blant annet oljeservicesektoren og Telenor. Yara var fredagens lyspunkt.Oslo Børs var ned over en prosent store deler av fredagen, men hovedindeksen endte tilslutt på 222,57, opp 1,60 prosent, etter en sterk sluttspurt. Da børsen stengte dørene for helgen var oljeprisen (brent-mars) ned 1,60 prosent til 44,60 dollar per fat. StatoilHydro steg 1,80 prosent til 121,10 kroner.Yara - dagens store lyspunkt Yara-aksjen gjorde en kraftig spurt mot slutten av dagen og steg hele 7,15 prosent til 168,50 kroner. Selskapet har de siste dagene kommet med positive oppdateringer . På dagens utgave av Økonominyhetene spekulerte Trygve Hegnar i om forvaltere og andre institusjonelle investorerer igjen tar tak i aksjen.- Det ser ut som det konstant er kjøpere i Yara. Omsetningen i aksjen er god. Det er ikke tradere, det blir det ikke så stor omsetning av. Størrelsen på omsetningen kan tyde på at det er forvaltere eller andre institusjonelle investorer som fyller opp porteføljen med Yara, sa Trygve Hegnar på dagens utgave av Økonominyhetene. Se hele sendingen her.Andre lyspunkt var Norsk Hydro og DnB NOR, som begge steg over 5,00 prosent.- Det virker som de fleste mener aksjen er nogenlunde billig og jeg tror det er derfor den stiger litt i dag. Ellers merker jeg en stor usikkerhet når det gjelder banknæringen og finansaksjer generelt. Det er vanskelig å vite hva man kjøper og mange unngår sektoren totalt fordi de føler det er mer gambling enn investering, sier en analytiker om DnB-aksjen til Reuters.Tungt i oljeservice Verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, leverte fredag resultater hårfint under forventningene til analytikerne . Selskapet varslet flere tiltak for å kutte kostnader og ser en betydelig svekket etterspørsel i 2009.I tillegg har Deutsche Bank nedgradert den europeiske oljeservicesektoren . Dette presset flere av de norske oljeserviceaksjene sørover. Aker Solutions falt 3,80 prosent tiltross for at BP har forlenget en rammeavtale med selskapet .Seabird Exploration steg 11,00 prosent til 3,44 kroner etter at Orion Securities startet dekning av aksjen.- Tiltross for at vi har et positivt syn på seismikkindustrien på lang sikt og ser at aksjen handles betydelig under vår estimerte DCF-verdi, starter vi dekningen med en Hold-anbefaling og et kursmål på 4,00 kroner. Risikoen relatert til refinansiering av selskapets gjeld, samt det kortsiktige presset på oljeprisen er hovedårsakene til vår anbefaling, heter det i en fersk oppdatering fra analysehuset.Telenor utsetter Fredag ettermiddag slapp Telenor nyheten om at India-avtalen (Unitech Wireless) ikke blir sluttført før mot slutten av første kvartal 2009. Markedet reagerte øyeblikkelig negativt på meldingen og aksjen endte tilslutt ned 3,20 prosent til 44,30 kroner.Vinneren steg over 30 prosent Gruveselskapet IGE ble dagens soleklare vinner og steg hele 35,60 prosent til 0,80 kroner. Forrige fredag meldte selskapet at diamantproduksjonen ved IGEs Luxinge-prospekt i Angola startet 20. januar. I går meldte selskapet om to funn på Kilimapesa-lisensen i Kenya, hvor produksjonen har startet, med gullgehalter på eventyrlige 100 gram per tonn.- Det er faktisk ingen bløff. Jeg måtte ringe til geologen vår - jeg sa at dette ikke kan stemme - men det gjør det altså, sier selskapets sjef, Tomas Fellbom til Finansavisen fredag.Mens taperen falt over 70 prosent Taperlisten toppes suverent av Tandberg Data, som stupte 73,33 prosent til 20 øre etter at en restruktureringsplan endelig har kommet på plass for selskapet. Avtalen vil vanne ut selskapets aksjonærer. Mer om det her.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.