<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik taper Hydro millioner hver dag

Om ikke noe drastisk skjer i markedet, vil Hydro tape millionsummer hver dag innen et segment som for alvor er på defensiven.

  Publisert 21. jan. 2009 kl. 05.40
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 215 ord
  Norsk Hydro

  Norske aluminiumsverk går mot store underskudd i 2009. Om ikke noe drastisk skjer i markedet, vil Hydro tape millionsummer hver dag.Siden september 2008 har prisene på aluminium vært i fritt fall. I 2008 måtte verdens aluminiumsprodusenter i snitt ha 2.200 dollar per tonn for å gå i balanse. Denne uken var prisen på ett tonn råaluminium under 1.400 dollar på London-børsen, skriver Bergens Tidende.- Det stemmer at vi har anlegg som ikke tjener penger per i dag, er den nøkterne kommentaren fra kommunikasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro.Han vil ikke si noe om størrelsen på tapene.Hydro selger det meste av sin produksjon på tremånederskontrakter. Det betyr at selskapet fram til i dag har fått bedre betalt for metallet enn dagens spotpris. Prisfallet kom såpass sent i fjor at effekten på årsresultatet som konsernet skal presentere 18. februar vil bli begrenset. Det blir verre med 2009.- Aluminiumsprodusenter over hele verden sliter nå, sier MollandNå kutter Hydro produksjonen med 170.000 tonn, eller om lag 10 prosent av totalproduksjonen.- På Karmøy er vi i full gang med å fase ut de eldre Søderberg-anleggene. Der kutter vi produksjonen med 120.000 årstonn. Ved Søral på Husnes representerer Hydros del av kuttet 20.000 årstonn, og i tillegg kutter vi 30.000 årstonn ved anlegget vårt i Neuss utenfor Düsseldorf i Tyskland, sier Molland.