<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik vil IGE hente gull og diamanter

IGE vurderer å ta inn en industriell partner for å utvikle lovende gull- og diamantfunn i henholdsvis Kenya og Angola.

  Publisert 27. jan. 2009 kl. 09.29
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.40
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 291 ord
  Foto: Svenske statsbanken

  IGE vurderer å ta inn en industriell partner for å utvikle lovende gull- og diamantfunn i henholdsvis Kenya og Angola.Analysesjef Stig Myrseth i Orion antyder overfor Reuters at IGE ikke har de finansielle musklene som skal til for å sette igang full produksjon av diamanter og gull ved gruvene i Afrika, og at man i dagens marked er avhengig av å få på plass en industriell partner.Finansdirektør i IGE, Thomas Carlson, er langt på vei enig i Myrseths vurdering, og vil ikke utelukke muligheten for en industriell partner.- Jeg utelukker ikke noe, men det finnes ikke noe konkret alternativ akkurat nå. Jeg kan imidlertid si at vi ikke kommer til å ta inn noen partnere på de produksjonene vi setter igang nå, for det er snakk om forholdsvis liten produksjon.- På sikt kan det imidlertid bli aktuelt å hente inn noen som kan bore opp dette området. Skal vi gjøre det selv, må vi ta det når vi føler vi har penger til å gjøre det, sier Carlson.Han antyder imidlertid at det vil gå lang tid før gruvene vil være oppe å gå for fullt.- Bare beslutningen om å etablere en gruve ligger et par år frem i tid. Deretter skal gruven bygges også, så jeg tror det vil ta minst tre år å få inn penger på de store prosjektene.Carlson understreker at man vil bruke den tiden man trenger.- Vi stresser ikke, for vi trenger ikke å ta inn penger for å overleve. Men velger vi å satse fremover og bygge opp verdier i selskapet så utelukker vi ikke at vi vil bli nødt til å hente inn ytterligere kapital. Da må det imidlertid være et marked for det og på gode betingelser.IGE stiger 7,4 prosent til 1,02 kroner tirsdag.